Rederi-organisation har fået sin nye bestyrelse på plads

Torsdag 28. maj 2020 kl: 13:51
Af: Redaktionen

På den årlige generalforsamling i organisationen Danske Rederier er bestyrelsen blevet godkendt. Henriette H. Thygesen, administrerende direktør for Svitzer og medlem af Executive Board for A. P. Møller - Mærsk A/S, er nyvalgt til bestyrelsen og valgt som ny næstformand

Henriette H. Thygesen erstatter tidligere COO hos A. P. Møller - Mærsk A/S, Søren Toft, som trådte ud af bestyrelsen i november sidste år.


- Danske Rederier har en stærk og kompetent bestyrelse, som jeg glæder mig til at blive en del af. Skibsfart er Danmarks største eksporterhverv, og jeg ser frem til arbejdet med at sikre, at det fortsat står stærkt herhjemme, samtidig med at vi fastholder vores position i udlandet som en af de allerstørste søfartsnationer, siger Henriette H. Thygesen.


Nyt medlem i bestyrelsen er også administrerende direktør for ESVAGT, Peter Lytzen. Han erstatter skibsreder i Nordane Shipping A/S, Niels Højlund Hansen, som træder tilbage som bestyrelsesmedlem.  


”Jeg vil gerne sige tak til Niels Højlund Hansen for en kæmpe indsats gennem tiden for dansk skibsfart i flere bestyrelser og senest i Danske Rederier. Det er en af dansk skibsfarts grand old men, som takker af. Samtidig er det en glæde at kunne byde velkommen til nye kræfter i skikkelse af  Henriette H. Thygesen og Peter Lytzen. Jeg ser frem til samarbejdet og kender dem begge som inspirerende og kyndige shippingfolk, der uden tvivl vil kunne bidrage til bestyrelsesarbejdet og sikre fremdrift i hele søfartserhvervet, siger formand for Danske Rederier og administrerende direktør i Torm A/S, Jacob Meldgaard.


Den samlede bestyrelse ser efter årets generalforsamling sådan ud: 
  • Jacob Meldgaard, administrerende direktør i Torm A/S (formand)
  • Henriette H. Thygesen, administrerende direktør i Svitzer (næstformand)
  • Torben Carlsen, administrerende direktør iDFDS A/S
  • Jan Rindbo, administrerende direktør i Dampskibsselskabet NORDEN A/S
  • Martin Fruergaard, administrerende direktør i Ultragas ApS
  • Christian M. Ingerslev, administrerende direktør i Maersk Tankers A/S
  • Lars Hjorth Simonsen, Skibsreder i M. H. Simonsen ApS
  • Peter Lytzen, administrerende direktør i Esvagt A/S






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.