Garantier skal lede luftfartselskab gennem Corona-epidemien

Torsdag 19. marts 2020 kl: 14:40
Share  


Af: Redaktionen

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS, hvor den danske og svenske stat er blandt aktionærerne, står lige som andre luftfartsselskaber i en alvorlig situation som følge af corona-epidemien. Indtægterne er forsvundet nærmest fra det ene øjeblik til det andet. Derfor får SAS økonomiske garantier fra den danske og svenske stat

Den danske og den svenske regering har i fællesskab besluttet hver især at stille garantier for SAS for 1,5 milliarder svenske kroner - i alt 3,0 milliarder svenske kroner. Garantierne skal understøtte SAS’ håndtering af de mest akutte økonomiske konsekvenser som følge af corona-epidemien.


- SAS har stor betydning for både Skandinaviens og Danmarks tilgængelighed. Det vedrører i høj grad også arbejdspladser, virksomheder og hele økonomien generelt. Det er baggrunden for, at den danske og den svenske stat som de to største ejere i fællesskab har besluttet at støtte op om SAS ved i første omgang at stille garantier for i alt tre milliarder svenske kroner, siger 
den danske finansminister Nicolai Wammen (S) og fortsætter:


- Der er tale om et første skridt, og den danske stat vil som en langsigtet og ansvarlig medejer af SAS følge udviklingen tæt og gøre, hvad end der er nødvendigt for, at SAS kommer igennem krisen og fortsat vil være operationel herefter.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.