Virus-udbrud begrænser transportkapaciteten ud af Kina

Tirsdag 25. februar 2020 kl: 10:33
Share  


Af: Redaktionen

Yderligere fire kinesiske provinser har sænket niveauet for det kriseberedskab, der håndterer udbruddet af coronavirus. Men selvom produktionen i Kina er støt stigende, så er der fortsat udfordringer. Fabrikkerne har begrænset bemanding, og transportvirksomhederne mangler chauffører til afhentning og levering af gods. En alternativ transportmulighed er med jernbane

Transportkoncernen Prime Cargo peger på, at luftfragtskapaciteten de seneste par uger er blevet reduceret med 40 procent i forhold til samme periode sidste år. Det svarer til 75.000 ton luftfragt ud af Kina.


Desuden er søfragtskapaciteten fra Fjernøsten til Nordeuropa i uge 8 reduceret med over 60 procent som følge af aflyste afgange. Det svarer til omkring cirka 180.000 TEU. I de kommende uger er der ligeledes aflyst afgange, hvilket også reducerer kapaciteten.


Prime Cargo peger på, at en løsningen til at få fragt hjem til Europa kan derfor være jernbanen, som snart bliver åbnet igen. Prime Cargo sender efter planen de første containere af sted 4. marts. 


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.