Bilskib med 1.200 biler indviede Esbjerg Havn’s nye multiterminal

Tirsdag 10. december 2019 kl: 11:25
Af: Jesper Christensen

Bilskib med 1.200 biler indviede Esbjerg Havn’s nye multiterminal
City of St. Petersburg har en dybgang på 6,6 meter, bruttotonnage på 21.143 og en topfart på 15,1 knob. Ombord havde den 1200 biler.

I sidste uge tog Esbjerg Havn sin nye multiterminal i brug. Natten til lørdag ankom det første bilskib »City of St. Petersburg« som det først eskib til multiterminalen med 1.200 biler ombord

Det 140 meter lange og 22 meter brede skib ankom fra Zeebrugge med 1.200 biler, som Scandinavian Auto Logistics (SAL) lossede på Esbjerg Havn. Herfra skal bilerne videre til bilforhandlere i hele Danmark. 


Gode fremtidsudsigter for multiterminalen 
Den nye multiterminal har været undervejs siden i sommer, og i sidste uge var den som planlagt klar til brug.


- Multiterminalen blev færdig ’just in time’ for os. At den står færdig netop nu betyder, at vi har det nødvendige areal til rådighed på det helt rigtige tidspunkt - det er nemlig traditionelt set især her op til jul, vi får store mængder af biler ind, siger Michael Lodberg, som er kommerciel direktør i SAL. 


SAL er første lejer af den nye multiterminal, og virksomheden forventer, at multiterminalen vil bidrage til vækst i 2020.


- Vi har i dag en markedsandel på cirka 25 procent af det samlede danske bilsalg. Men med det nye areal og faciliteterne i den nye multiterminal, forventer vi at kunne øge markedsandelen i løbet af 2020, siger Michael Lodberg. 


Fuldt booket terminal 
Esbjerg Havn har investeret omkring 15 millioner kroner i den 40.000 kvadratmeter nye multiterminal, som er bygget for at imødekomme øget efterspørgsel på arealer til opbevaring og udskibning af gods. Terminalen er allerede fuldt booket.


- Jeg glæder mig over, at terminalen er taget i brug til gavn for virksomhederne på havnen. Samtidig håber jeg, at terminalen kan være med til at styrke den intermodale trafik i hele Europa og gøre søvejen mere attraktiv som transportvej, siger Jesper Bank, der er salgsdirektør på Esbjerg Havn. 


Terminalen har direkte adgang til E20-motorvejen og de tre ro/ro-ramper, der er etableret ved kajen. Desuden har den tilknytning til de to andre multiterminaler på havnen. 



Den nye multiterminal imødekommer den øgede efterspørgsel på arealer til opbevaring og udskibning af blandt andet biler, projektgods og vindmøllekomponenter.
 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.