Transportministre mødes i Bruxelles

Mandag 2. december 2019 kl: 13:31
Af: Redaktionen

EU’s transportministre holder mandag møde i Bruxelles med en dagsorden, hvor vej- og brugsafgifter og passagerrettigheder på jernbanen er nogle af punkterne

  • Hvor skal hvilke fly flyve hen? 
  • Hvilke rettigheder har man som togpassager i Europa? 
  • Hvordan fremmer vi alternative brændstoffer på europæisk plan? 

Det er nogle af de punkter, der står på de europæiske transportministres dagsorden, når de mandag holder rådsmøde i Bruxelles.


Transportminister Benny Engelbrecht (S), der er dansk ministerrepræsentant på mødet, hilser muligheden for en bred politisk drøftelse med sine europæiske kollegaer velkommen.


- Det er afgørende, at vi har et godt forhold til og en tæt dialog med de øvrige lande i EU. Der er rigtig meget lovgivning, vi efterlever i Danmark, som er besluttet på europæisk plan. Det er derfor vigtigt, vi fortsat samarbejder med vores naboer mod syd, nord, øst og vest, så vi selv får indflydelse på selv samme lovgivning, siger transportministeren.


De europæiske transportministre skal træffe beslutning om forslag om vej- og brugsafgifter, det såkaldte Eurovignette-direktiv, passagerrettigheder på jernbanen og muligheden for, at de store europæiske infrastrukturprojekter får en mere effektiv og samordnet myndighedsbehandling. Derudover vil den danske transportminister benytte lejligheden til at drøfte muligheden for, at Danmark kan udfase benzin- og dieselbiler inden 2030.


Single European Sky vil også være en del af de mange drøftelser, ministrene skal have i løbet af dagen. Single European Sky handler om den måde luftrummet er organiseret på i Europa, og den måde flyene bevæger sig i luften på i EU. Fordi der er kommet flere fly i luften, må flyene ofte flyve en omvej, og det kan forårsage ekstra CO2-udledning.


- Det er ikke alle emner i EU, der direkte berører os herhjemme, men til gengæld kan vi bidrage med viden og inspiration fra vores europæiske kollegaer på mange af de overordnede dagsordener - og så kan vi frem for alt bidrage til at sætte fokus på problemstillingerne nationalt og internationalt i håbet om, at flere stemmer udgør et større kor, siger Benny Engelbrecht.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.