Oktober blev en travl måned i Københavns Lufthavn på Amager

Mandag 11. november 2019 kl: 15:04
Af: Redaktionen

Med 2.727.549 rejsende blev oktober den hidtil travleste i Københavns Lufthavn. Bag tallene ligger en fortsat fremgang i transfer-trafikken, hvor rejsende flyver via lufthavnen og videre ud i verden. I forhold ti loktober sidste år er der tale om en fremgang på 0,2 procent

- De senere år har fremgangen i antallet af passagerer været drevet af ferierejsende til og fra Danmark, mens antallet af forretningsrejsende har været mere konstant. Det betyder, at andelen af ferierejsende de seneste fem år er vokset fra 57 til 68 procent, siger Thomas Woldbye,d er er administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

 
Ved udgangen af oktober skiftede flyselskaberne til vinterprogrammet, der traditionelt byder på lidt færre ruter og frekvenser end sommerprogrammet. Denne vinter har de tre største flyselskaber i lufthavnen - SAS, Norwegian og Ryanair - dog alle nye ruter at byde på - eksempelvis til München, Torino, Fuerteventura og den nye skidestination Scandinavian Mountains.
 

- Vi ser vi også meget frem til januar 2020, hvor SAS flytter sin Los Angeles-rute til København. Det vil styrke vores position som hub, så flere nordeuropæiske rejsende vælger at flyve via Københavns Lufthavn og videre ud i verden fremfor at vælge andre hubs som for eksempel Amsterdam, Frankfurt og London, siger Thomas Woldbye.
 

I oktober var det igen transfer-trafikken, der drev fremgangen. I forhold til samme måned sidste år voksede antallet af rejsende, der flyver via lufthavnen på Amager og ud i verden, med 7,5 procent.
 

År til dato er 26.027.911 rejst igennem terminalerne i Københavns Lufthavn, hvilket er en tangering af sidste års rekord.
 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.