Betondæk under bus-holdepladser er i fare for at bryde sammen

Onsdag 30. oktober 2019 kl: 09:26
Af: Redaktionen

Aarhus Kommune Teknik og Miljø meddelte tirsdag aften trafikselskabet Midttrafik, at der er en risiko for, at betondækket, som en række busser holder ovenpå på den snart 66 år gamle Aarhus Rutebilstation, kan bryde sammen. Aarhus Kommune har derfor givet et påbud om omgående rømning af store dele af Aarhus Rutebilstation


Rådgivningsfirmaet Orbicon har lavet en risikovurdering af rutebilstationens betondæk over P-kælderen for Aarhus Kommune. Orbicons konklusion er, at det ikke er forsvarligt at benytte arealerne, hverken nedenunder eller ovenover, da det ikke kan udelukkes, at betondækket kan bryde sammen.


Midttrafik og Aarhus Kommune har i samarbejde fundet nye midlertidige pladser til de busser, som normalt holder i det afspærrede område.


De berørte busser er:
  • Linje 3A, 22 og 23 flyttes til linje 87-89 pladserne
  • Regionalbusserne 113, 114 og 120-123 samt 912X får anvist pladser i Ny Banegårdsgade ved Aarhus Rutebilstation

Fjernbusserne (Flixbus og Kombardo Expressen) holder som normalt.

Det er det skraverede område, der reelt er et betondæk over en P-kælder, der er i fare for at bryde sammen. Aarhus Rutebilstation er fra 1954 og altså snart 66 år gammel.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.