Lavprisflyselskaber har intentioner om at samarbejde

Torsdag 17. oktober 2019 kl: 12:14
Af: Redaktionen

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har indgået en hensigtsærklæring med det amerikanske lavprisflyselskab JetBlue. Aftalen skal efter planen bane vejen for, at de to selskabers kunder kan bestille videreforbindelser i én og samme transaktion

Norwegian har de seneste år øget antallet af forbindelser mellem Europa og Nordamerika. Med samarbejdet med JetBlus kan Norwegian’s kunder komme videre med med JetBlue’s betydelige netværk i USA, Caribien og Sydamerika. Omvendt kan JetBlue’s kunder kommedirekte med Norwegian’s netværk i Europa.


Samarbejdet vil gøre det muligt for de to selskabers kunder at bestille gennemgående flyrejser i én enkelt transaktion på tværs af begge selskabers rutenetværk. Målet er, at gennemgående billetter vil blive tilgængelige på begge selskabers hjemmesider.


- Dette samarbejde vil give rejsende endnu flere muligheder. JetBlue er det største flyselskab på flere af vores USA-baser, som New York og Fort Lauderdale, hvilket vil give JetBlues og vores egne kunder adgang til et stort rutenetværk på begge sider af Atlanten. JetBlue er en ideel samarbejdspartner for os, fordi selskabet har en betydelig tilstedeværelse i USA, Caribien og Latinamerika, siger fungerende koncernchef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.


Via de tre knudepunkter New York JFK, Boston og Fort Lauderdale kan Norwegians rejsende få adgang til 60 ruter i USA og 40 ruter til Caribien og Latinamerika. JetBlues kunder kan flyve med Norwegian på over 20 ruter til Europa.


- Samarbejdet vil give rejsende gnidningsfri videre forbindelse til JetBlues robuste rutenetværk i USA, Caribien og Latinamerika, kombineret med Norwegians spændende destinationer i Europa. Norwegian og JetBlue deler visionen om, at øget konkurrence og lavere priser gavner kunderne, særligt på transatlantiske ruter, der domineres af tårnhøje priser, netværksselskaber og alliancer, siger koncernchef i JetBlue, Robin Hayes.


I løbet af første halvdel af 2020 vil kunderne kunne bestille gennemgående billetter på begge selskabers hjemmesider. Kunder vil også kunne checke bagagen ind hele vejen.


Om JetBlue:
JetBlue er at af de største lavprisselskaber i USA. De transporterer over 42 millioner passagerer om året til godt 100 destinationer i USA, Caribien og Latinamerika. Selskabet har 22.000 ansatte


Om Norwegian:
Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til godt 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. 
Norwegian har omkring 11.000 ansatte




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.