Danske virksomheder kan få Brexit-hjælp

Onsdag 9. oktober 2019 kl: 14:04
Af: Redaktionen

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterer i dag S-Regeringens handlingsplan, som blandt andet indeholder initiativer for knap 50 millioner kroner til at sikre små og mellemstore virksomheder den blødest mulige landing i tilfælde af et ’no deal Brexit’ ved den aktuelle frist 31. oktober


Når Storbritannien forlader EU, vil det også kunne mærkes i Danmark - især hvis det ender med et ’no deal’ Brexit, som vil betyde en anden hverdag for mange danske virksomheder, som ikke kan undgå at mærke konsekvenserne af bruddet. Med Storbritannien uden for EU og uden aftaler vil det for eksempel betyde fortoldning af varer, fødevarekontroller og data, som ikke kan flyde frit.


Derfor er det vigtigt, at danske virksomheder er forberedt bedst muligt forud for Brexit. Men særligt for de små og mellemstore virksomheder, kan det være en svær opgave at skulle sætte sig ind i nye regler og procedurer. S-Regeringen lancerer derfor en handlingsplan, som skal hjælpe små og mellemstore danske virksomheder med at få styr på deres Brexit-forberedelser.


- Brexit kommer til at vende op og ned på hverdagen for rigtigt mange danske virksomheder, uanset om man eksporterer varer til Storbritannien, benytter sig af britiske underleverandører eller måske har data eller medarbejdere derovre, siger erhvervsminister Simon Kollerup.


Særligt for små virksomheder, der ikke har råd til at sætte en medarbejder af til at sætte sig ind i situationen og forberede virksomheden på Brexit, kan det være en stor og uoverskuelig udfordring.


- Derfor ser vi det som en fælles opgave at sikre, at konsekvenserne bliver reduceret så meget som muligt for virksomhederne, så en skidt situation ikke bliver værre. Med handlingsplanen giver vi virksomhederne en hjælpende hånd, så de kan få den blødest mulige landing efter Brexit siger erhvervsministeren.


Handlingsplanen skal:
  • For det første styrke informationen og vejledningen til virksomhederne, så det bliver nemmere for dem at finde ud af, hvilke ændringer Brexit medfører, og hvordan man forbereder sig på det
  • For det andet sætter man administrativt ind med blandt andet øget bemanding og udvidede åbningstider, så virksomheder ikke oplever unødige forsinkelser i tiden omkring Brexit
  • For det tredje får virksomhederne via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtte til omstilling gennem bidrag til for eksempel ekstern rådgivning, hjælp til kompetenceudvikling eller rådgivning om eksportmuligheder på det britiske marked






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.