Ny vejledning om reglerne på køre- og hviletidsområdet er lagt på nettet

Fredag 4. oktober 2019 kl: 16:00
Af: Redaktionen

Færdselsstyrelsen har udarbejdet den første del af vejledning om reglerne på køre- og hviletidsområdet. Første del omhandler reglerne i køre- og hviletidsforordningen, hvor anden del, som forventes udarbejdet i løbet af 2020, omhandler reglerne om installation og brug med videre af takografen i takografforordningen samt køre- og hviletidsbekendtgørelsen

Vejledningen om reglerne på køre- og hviletidsområdet består af to dele, hvor den første del nu er tilgængelig. Vejledningen henvender sig til aktørerne på vejtransportområdet samt til den administrative virksomhedskontrol.


Del 1 indeholder en gennemgang af regelgrundlaget på køre- og hviletidsområdet samt de bestemmelser i køre- og hviletidsforordningen, der vedrører køretid, pauser og hviletid. Gennemgangen af de enkelte bestemmelser indeholder en beskrivelse af beregningsperioder, metode til opmåling, eventuelle tolerancer og sanktionering.


Den seneste vejledningen indeholder blandt andet EU-Kommissionens vejledningsnotat 7 om betydningen af ”hver periode på 24 timer” samt de ændrede sanktioner, Folketinget har vedtaget.


Vejledningen, der er offentlig tilgængelig på www.fstyr.dk,  bliver ajourført løbende af Færdselsstyrelsen i takt med, at yderligere fortolkningsbidrag måtte blive fastlagt af eksempelvis EU-Kommissionen og domstolene.


Interesserede kan læse den seneste vejledning om reglerne på køre- og hviletidsområdet her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.