Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik om en måned

Mandag 2. september 2019 kl: 12:37
Af: Redaktionen

Den sidste dag i september - kan biler, lastbiler og motorcykler benytte Kronprinsesse Marys Bro, når de skal over Roskilde Fjord ved Fredrikssund. Den nye bro forventes at aflaste den eksisterende bor, der er opkaldt efter Kronprins Frederiks morfar. Tidsbesparelsen ventes at blive op til 30 minutter i morgenmyldretiden

Broen er landfast, asfalten er lagt, autoværnet er sat op og betalingsanlægget er rejst. Efterhånden mangler Kronprinsesse Marys Bro kun at blive officielt indviet, inden trafikanter kan indtage den firesporede motortrafikvej henover Roskilde Fjord.
 
- Der har været snak om at opføre en ekstra bro over fjorden i rigtig mange år og nu er den her så endelig. Byggeriet gik i gang for knap to år siden og når vi åbner for trafik den 30. september, er det faktisk et par måneder før end det oprindeligt var planlagt. Det er rigtig glædeligt, siger Leif Tullberg, der er bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund, og tilføjer:
 
- Kronprinsesse Marys Bro kommer til at reducere den velkendte kø omkring Kronprins Frederiks Bro ved at flytte al lastbiltrafikken og en del af personbilerne til den nye bro. Dermed slipper borgere og virksomheder for at spilde deres tid på at sidde i kø og for at tilrettelægge deres hverdag efter trafikken på og omkring Kronprins Frederiks Bro. Den bliver en stor gevinst for området.
 
Trafikmønsteret ændrer sig over tid
I følge Vejdirektoratet forventes trafikanter fra den sydlige del af Hornsherred at spare op til 30 minutter på turen til København i morgenmyldretiden ved at benytte Kronprinsesse Marys Bro. Dels fordi turen er kortere, dels fordi det i morgenmyldretiden kan tage op til et kvarter ekstra at køre over Kronprins Frederiks Bro fra Hornsherredsiden i forhold til uden for myldretiden. 
 
- Vi forventer, at den nye bro kommer til mærkbart at aflaste trafikken på Kronprins Frederiks, hvor der i dag kører knap 22.000 biler i døgnet. Det er klart, at ikke alle trafikanter ændrer rute fra den ene dag til den anden. Vi ved fra andre nyåbnede veje, tunneller og broer, at det tager lidt tid, inden trafikanterne vænner sig til de ny forhold og trafikken stabiliserer sig, men det skal nok komme, siger Henrik Vincentsen, der er projektchef i Vejdirektoratet.  


Personer og virksomheder, der forventer at benytte Kronprinsesse Marys Bro jævnligt, kan uden beregning registrere deres nummerplade hos Fjordforbindelsen Frederikssund på www.fjordpay.dk, så vil betalingen ske helt automatisk. Har man som trafikant et bizz-abonnement, bliver det automatisk brugt.


Fakta om fjordforbindelsen og betalingsanlægget:
  • Det bliver Danmarks første free flow betalingsanlæg - uden bomme eller fysiske betalingsanlæg - man kører frit igennem og betalingen opkræves automatisk, hvis man er tilmeldt
  • Når Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik 30. september 2019, må køretøjer over 3.500 kg ikke længere benytter Kronprins Frederiks Bro. Køretøjer under 3.500 kg kan fortsat benytte Kronprins Frederiks Bro gratis efter 30. september 2019
  • Vejdirektoratet har med realtidsdata beregnet, at Kronprinsesse Marys Bro kan give tidsbesparelser på 19-31 minutter for personer, der kører i bil fra Skibby til Ballerup/Stenløse/Ølstykke i morgenmyldretiden





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.