Vejtransportalliancen mødtes i København og talte om EU’s vejpakke

Mandag 2. september 2019 kl: 11:38
Share  


Af: Redaktionen

Transport- og Boligministeriet var i sidste uge vært for det sjette møde for eksperter og attachéer i Vejtransportalliancen, der består af en række EU-lande samt Norge og Schweiz. Mødets formål var at forberede sig på de kommende forhandlinger om Vejpakken

Formålet med mødet i sidste uge var at forberede sig på de kommende trilog-forhandlinger om Vejpakken, så alliancen fortsat står samlet og stærkt i de afsluttende forhandlinger, der forventes at starte i efteråret. 


- Danmark har haft stor gavn af samarbejdet med Vejtransportalliancen i forhandlingerne om Vejpakken. Derfor er jeg glad for, at vi kan bekræfte vores engagement i alliancen ved at være værter for dette møde, siger transportminister Benny Engelbrecht (S), der peger på, at EU’s vejpakke er helt central for vejtransportsektorens fremtid. Både EU-Parlamentets og EU’s ministerrådets aftaler indeholder ifølge ministeren en række gode elementer, der kan være med til at sikre ordentlige arbejdsvilkår for chaufførerne og fair konkurrence i vejtransportsektoren. 


- Derfor håber jeg også, at EU-Parlamentet vil bekræfte deres vedtagne holdning, så vi kan komme i gang med trilog-forhandlingerne og forhåbentlig få afsluttet forhandlingerne i efteråret, siger Benny Engelbrecht.


Vejtransportalliancen består af EU-medlemslandene Belgien, Danmark, Frankrig, Grækenland, Italien, Luxembourg, Sverige, Tyskland og Østrig med Holland som observatør. Derudover er EØS-landene Norge og Schweiz medlemmer af alliancen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.