Omfartsvej til Horsens Havnen kan stå klar i 2023

Onsdag 3. juli 2019 kl: 10:00
Af: Redaktionen

Et flertal i byrådet i Horsens er blevet enige om at give grønt lys for at fremrykke en ny østlig ringvej til Horsens Havn. Med den nye aftale kan første spadestik tages i 2021 og vejen stå klar til brug i løbet af 2023

- Denne vej har et stort potentiale, både for byen og for havnen. For det første giver den virksomhederne på og omkring havnen en hurtigere rute ud til motorvejen og for det andet gør den havnen langt mere interessant for virksomheder udefra. De vil i langt højere grad kunne vælge Horsens Havn som mellemstation, når de skal fragte gods. Samtidig vil trafikken ind og ud af byen blive bedre fordelt, og det kommer i høj grad også den enkelte privatbilist til gode, siger formanden for Horsens Havn Claus Kvist Hansen, som selv sidder i byrådet og er en del af flertallet bag beslutningen.


Der er tale om en forlængelse af den eksisterende Ringvej Syd - fra Bjerrevej over Bollervej til Ove Jensens Alle. En del af vejen bliver en dæmning over mundingen af Bygholm Å, som bliver udstyret med sluser. Det betyder, at vandgennemstrømningen kan styres langt bedre og risikoen for oversvømmelser langs åen bliver langt mindre.


Det nye vejstykke vil blive fem kilometer lang. Det forventes, at 8.000 biler vil benytte strækningen fra Ove Jensens Alle til Bollervej hvert døgn. Hele strækningen får gang- og cykelstier. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.