Ny container- og ny krydstogtterminal i København bliver miljøvurderet

Onsdag 19. juni 2019 kl: 16:21
Share  


Af: Redaktionen

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har offentliggjort en VVM-høring om flytning af Containerterminalen i Nordhavn til Ydre Nordhavn inklusiv ny kaj og etablering af en krydstogtterminal nummer fire inklusiv ny kaj samt uddybning af havbunden ud for de to nye kajer

By & Havn og Copenhagen Malmö Port har i fællesskab søgt om tilladelse til etablering af en ny containerterminal og en ny krydstogtterminal nummer fire. Containerterminalen er en udflytning af den eksisterende containerterminal i Københavns Nordhavn fra Levantkaj til en ny placering i Ydre Nordhavn. Den nye krydstogtterminal nummer fire ønskes etableret i forlængelse af de tre eksisterende krydstogtterminaler, ligeledes i Ydre Nordhavn. Som en del af projektet gennemføres desuden en uddybning af havbunden ud for de to kajer.


Miljøkonsekvensrapporten sendes nu i offentlig høring. Høringsprocessen gennemføres i forening af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST), som er miljømyndighed på søområdet i Københavns Havn, og Miljøstyrelsen, som er myndighed for aktiviteter på land. Formålet med miljøvurderingen er at kortlægge og vurdere de påvirkninger af miljøet, som etablering af projektet vil medføre, så myndighederne kan træffe afgørelse om projektet på et oplyst grundlag.


Styrelsen opfordrer alle interesserede til at kommentere materialet vedrørende eventuelle miljøpåvirkninger og indsende høringssvar senest 29. juli 2019.


Miljøstyrelsen offentliggør miljøkonsekvensrapporten mv. i samme periode på mst.dk.
 

Høringssvar skal være styrelsen i hænde senest den 29. juli 2019.


Interesserede kan se sagens dokumenter her:

Interesserede kan se miljøkonsekvensrapporten mv. her:


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.