Lastbilchauffør får betinget dom efter dødsulykke

Tirsdag 18. juni 2019 kl: 17:47
Af: Redaktionen

Retten i Nykøbing Falster idømte tirsdag en 30-årig lastbilchauffør 30 dages betinget fængsel efter en dødsulykke i november sidste år. Den betingede fængselsstraf betyder, han skal udføre 40 timers samfundstjeneste. Derudover fik han en betinget frakendelse af sit kørekort i tre år

Ulykken, der kostede en 60-årig kvinde livet, skete på Nakskov Landevej nær Skørringe på Lolland søndag 18. november om eftermiddagen. Den 30-årige lastbilchauffør overså den 60-årige kvinde, der holdt stille og blinkede til højre, da han kom kørende. Lastbilchaufføren kørte ind i kvindens bil bagfra, så bilen blev stærkt beskadiget og kvinden hårdt kvæstet.


Den 60-årige kvinde blev fløjet til behandling på Odense Universitetshospital med helikopter, men hun døde af sine kvæstelser.


Politiets efterforskning viste efterfølgende, at lastbilchaufføren havde kørt med mindst 81 kilometer i timen ved sammenstødet, selv om hastighedsgrænsen for lastbiler uden for tættere bebygget område var 70 kilometer i timen. Lastbilchaufføren blev tiltalt for uagtsomt manddrab og for ikke at have afpasset hastigheden efter forholdene.


Den 30-årig lastbilchauffør kunne ikke erkende sig skyldig. Han erkendte, at have kørt på strækningen, men kunne ikke forklare, hvordan ulykke skete. Han forklarede, at han trods gode oversigtsforhold på vejstrækningen først opdagede bilen i sidste øjeblik.


Selv om lastbilchaufføren nægtede sig skyldig, modtog han dommen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.