STATSTØTTE:

DTL hilser EU-granskning af PostNord-støtte velkommen

Mandag 17. juni 2019 kl: 07:49
Share  


Af: Redaktionen

Direktøren for vognmandsorganisationen DTL, Erik Østergaard, siger, at det ikke er en dag for tidligt, at EU-Kommissionen indleder en tilbundsgående undersøgelse af, om den danske og svenske stat har ydet statsstøtte til PostNord i strid med EU's regler. EU-Kommissionen har meddelt, at den vil se på tre konkrete kapitaloverførsler

- Det er velberådet hu og ikke en dag for tidligt, at EU-Kommissionen nu vil går kapitalindskuddene til PostNord efter i sømmene. DTL har gennem flere år været i tæt dialog med EU-Kommissionen og med konkurrencekommissær Margrethe Vestager om foreneligheden med EU-retten, herunder statsstøttereglerne, i, at den danske og svenske stat har tilført det underskudsgivende PostNord yderligere kapital, siger Erik Østergaard og fortsætter:

- Derfor er det glædeligt, at EU-Kommissionen nu i særdeleshed sætter forholdene under lup. DTL ser frem til resultaterne at EU-Kommissionens undersøgelser.


Erik Østergaard anfører, at danske vognmænds konkurrencevilkår i årevis er blevet skævvredet af statstilskuddet til PostNord, som igennem flere år har kørt med store driftunderskud.


Tre tilskud i 2018 undersøges
EU-Kommissionen vil efter en foreløbig vurdering indlede en tilbundsgående undersøgelse af tre konkrete kapitaloverførsler i 2018:
  • En kapitaltilførsel på 2,34 milliarder kroner (313 millioner euro) fra PostNord til Post Danmark
  • En kapitaltilførsel på 267 millioner svenske kroner (25 millioner euro) fra den danske stat til PostNord
  • En kapitaltilførsel på 400 millioner svenske kroner (37 millioner euro) fra den svenske stat til PostNord
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.