Tysk havn oplever stigende godstransport med tog

Fredag 7. juni 2019 kl: 16:04
Share  


Af: Redaktionen

Tysk havn oplever stigende godstransport med tog

Hafen Hamburg, der er Tysklands største universelle havn med en årlig søbåren godsomsætning på 135 millioner ton, har i årets første kvartal oplevet en vækst på 7,7 procent i godstransporten med tog til og fra destinationer i Europa i forhold til samme periode sidste år. Containertrafikken voksede med 13,6 procent i årets først kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år

Transporten til og fra Hafen Hamburg fordeler sig med 48,2 procent til tog, 41,4 procnet med lastbil og 10,2 med skib ad indenlandske vandveje.


I årest første kvartal blev samlet 12,5 millioner ton transporteret med tog fra Hafen Hamburg til destinationer i Tyskland og andre steder i Europa. Væksten i antal containere steg mere, da der i årets første tre måneder blev transporteret, hvad der svarer til 690.000 teu - tyve-fods containere.


Hafen Hamburg peger på, at fremgangen i transporten med tog først og fremmest skyldes fire nye transatlantiske forbindelser, der forbinder Hamburg med Canada, USA og Mexici - og nye heltogs-forbindelser til transport af containere.

- I forhold til overbelastede veje og ønskerne om mere miljøvenlig og bæredygtig transport vil transport med jernbane få større betydning i de kommende år, når det gælder indlandstransport, siger Axel Mattern, Joint CEO of Port of Hamburg Marketing - HHM.


Han mener, at man kun kan opnå bedre udnyttelse af den eksisterende kapacitet gennem et fuldt og helt samarbejde mellem alle spillere i transportkæderne.


Derfor skal alle led også investere i de nødvendige systemer og udstyr - eksempelvis it-systemer og terminaludstyr.


- Det er ikke nok, at det alene er havnene, der investerer i udvikling og modernisering, påpeger Axel Mattern.


Hafen Hamburg håndterer over 48 millioner ton på de omkring 300 kilometer spor i havnen, der benyttes af omkring 200 tog dagligt.

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.