SAS indstiller Tax Free-salget og reducerer vægten

Torsdag 6. juni 2019 kl: 08:12
Share  


Af: Redaktionen

SAS’ bæredygtighedsprogram består af flere forskellige aktiviteter og indsatsområder, såsom forbedret brændstofeffektivitet, alternative brændstoffer samt innovative, bæredygtige produkter og tjenester. Som en del af dette arbejde vil SAS i de kommende måneder gennemføre en række forandringer ombord på flyene, som vil reducere den samlede vægt og dermed brændstofforbruget - blandt andet vil Tax Free-salget ophøre

SAS forklarer, at Tax Free-salget har været populær blandt de kunder, som har benyttet sig af det, men at købsadfærden blandt rejsende har ændret sig. Samtidig er arbejdet for en mere bæredygtig måde at rejse på vigtigere end nogensinde - både for de rejsende og for SAS. Når Tax Free-produkterne og -vognen forsvinder, reduceres vægten ombord, og brændstofforbruget mindskes.


- SAS skal reducere CO2-udledningen med mindst 25 procent frem mod 2030. Hvert skridt for at nå målet og gøre flyvningen mere bæredygtig er afgørende, og alle tiltag, der kan reducere vægten, tæller, siger Karl Sandlund, der er SAS Executive Vice President Commercial.


SAS vil i stedet arbejde med nye, moderne løsninger for fortsat at kunne tilbyde rejsende mulighed for at handle og levere varer under rejsen. 


Initiativer i SAS’ bæredygtighedsprogram:
  • Overgangen til en moderne flåde med nye, brændstofeffektive fly, der reducerer CO2-udledningen 
  • Vægtreduktion ombord for at mindske brændstofforbruget
  • Omfattende satsning og tilgang til biobrændstof af god kvalitet i operationen
  • Unikt samarbejde med Airbus om at forske i og udvikle el- og hybridfly


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.