Svensk tog-operatør kører uden om Danmark

Torsdag 6. juni 2019 kl: 07:16
Share  


Af: Redaktionen

Svensk tog-operatør kører uden om Danmark

Jernbanetransport mellem Sverige og andre lande længere sydpå sker i vid udstrækning gennem Danmark. Svenske Green Cargo åbner nu en direkte forbindelse mellem Sverige og Østrig uden om Danmark. I stedet for at benytte danske skinner har Green Cargo valgt vandvejen mellem Sverige og Tyskland via Trelleborg og Rostock

Den direkte togforbindelse - Austria Direct - får tre ugentlige forbindelser i hver retning med en transporttid på 25 timer mellem Rostock og Wien.


Green Cargo, der fremhæver, at forbindelsen er 63 procent mindre CO2-belastende end tilsvarende transport med lastbiler, samarbejder med Rail Cargo Group om den nye forbindelse. 


- Vi kan transportere i stort set alla varer og vogne i den direkte linie - på visse afgange også farligt gods, siger Lennart Johansson, der er Manager Business Development, Green Cargo.


- I løbet af kort tid vi vi også kunne håndtere intermodale vogne. Når kunderne vælger Austria Direct til transport af deres gods, kan vi overvåge det gennem styring og kontrol af vognene på hele turen, siger han videre.


De største varegrupper fra Sverige er papir og papirmasse til Østrig, Ungarn og andre lande i det sydøstlige Europa. Fra Østrig til Sverige er den største varegruppe jernbaneskinner.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.