Efterspørgslen efter luftfragt er faldende

Onsdag 29. maj 2019 kl: 11:03
Share  


Af: Jesper Christensen

Den internationale lufttransportorganisation, IATA, har offentliggjort data for den globale luftfragt, der viser, at efterspøgslen målt i fragttonkilometer i april faldt med 4,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed er den negative udvikling, der startede i januar i år fortsat

IATA oplyser videre, at fragtkapaciteten målt i tilgængelig tragttonkilometer voksede med 2,6 procent i april 2019 set over de seneste 12 måneder sammenlignet med den forudgående 12 måneders periode.


IATA peger på, at luftfragt-området er følsomt  på grund af det kinesiske nytår og påsken i eksempelvis Europa og Syd- og Nordamerika. IATA understreger, at trenden er nedadgående med mængder, der ligger omkring 3 procent under højdepunktet i august sidste år. 


Udviklingen er også præget af den igangværende handelsstrid mellem USA og Kina og af Brexit, hvor Storbritannien’s politikere stadig ikke har fundet ud af, hvordan de kan komme ud af EU-samarbejdet, som et lille flertal af den britiske beholdning - hovedsageligt i selve England - har stemt for.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.