Vognmand på Stevns tipper med kærre fra jysk forhandler

Torsdag 23. maj 2019 kl: 11:34
Af: Redaktionen

Vognmand på Stevns tipper med kærre fra jysk forhandler

Lastas i Hedensted leverede sidst i april en ny tre-akslet 24-tons Kel-Berg tip-kærre til vognmand Claus J. Larsen, der har hjemsted på Stevns mellem byerne Hellested og Arnøje et par kilometer vest for Store Heddinge

Den nye kærre, som vognmand Claus J. Larsen har taget i brug, er bygget op over et chassis med længdevanger opsvejset i I-profil med stærke tværvanger og forstærkninger. 

Højden på trækstangen kan justeres i fire intervaller af 50 millimeter.
På begges sider er der monteret cyklistværn.


Kassen er bygget op med tophængte isolerede sider fremstillet i 40 mm alu-profiler med bundhængsler, så de også kan klappes ned, hvis det er nødvendigt.


Bagklappen er to-delt. Øverste del er fremstillet i 40 mm alu-profiler, mens nederste del er fremstillet i 6 mm Hardox-stål og virker som asfaltskuffe ved åbning. Fronten er fremstillet i 3 mm 690-stål med to udvendige rundstænger som trin og to indvendige U-profiler som trin.


Den isolerede bund er udført med en 5 Hardox-stålplade øverst. I venstre side er der monteret akseltrykmåler og en rustfri værktøjskasse.


Den tre-akslede kærre er monteret med tre ni-tons luftaffjedrede aksler med tromlebremser. Første aksel kan løftes under tomkørsel. Kærren, der også har hæve-/sænkeventil, er leveret af Anders Larsen fra Lastas Trucks Danmark A/S.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.