Flere albanere har forsøgt at rejse illegalt fra Esbjerg til Storbritannien

Mandag 20. maj 2019 kl: 11:35
Af: Redaktionen

I året første tre måneder er 54 mennesker fra Albanien blevet taget i forsøg på at rejse illegalt med fragtskibe fra Esbjerg ti Storbritannien. Det skriver dr.dk mandag

Albanere kan på baggrund af en aftale med EU frit rejsen ind i EU og dermed tage til en havneby, der har skibsforbindelse ti Storbritannien, hvis det er det endelige rejsemål.


Rejsen over Nordsøen sker så illegalt, hvor de rejsende kommer om bord på skibene ved at lægge sig ind over akslerne på trailere - eller ved at gemme sig i trailere, som de har skåret hul i for at komme ind.


Det kan have stpre økonomiske konsekvenser for eksempelvis transportvirksomheder, hvis de har blinde passagerer med trailere og lastbiler.


Ud over en bøde fra de britiske myndigehder for forsøg på menneskesmugling, kan det også koste betydelige summer, hvis en trailer lastet med fødevarer har været opholdssted for blinde passagerer. 


Vognmand Henrik Skov Christensen fra Esbjerg oplyser til dr.dk, at hvis bline passagerer har opholdt sig i en trailer lastet med fødevarer i tre-fire-fem dage skal varerne destrueres.


Esbjerg Havn har som følge af det stigende antal forsøg på at rejse illegalt med lastbiler om bord på fragtskibe øget sikkerheden og overvågning af havneområderne i Esbjerg.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.