Velsmurt bande solgte billig planteolie som dyr olivenolie

Onsdag 15. maj 2019 kl: 11:29
Af: Jesper Christensen

Italienske og tyske myndigheder pågriber smuglerbande og beslaglægger 150.000 liter falsk olivenolie. Den kriminelle bande, der har haft en kriminel fortjeneste på op til 8 millioner euro årligt, ændrede solsikkeolie af lav kvalitet til at ligne dyr olivenolie ved at tilsætte farve og solgte den i Tyskland og Italien

Banden fik billig og ringe solsikkeolie til at ligne dyr olivenolie ved at tilsætte klorofyl, beta-caroten og soyaolie.


Efterfølgende forsøgte banden at sælge den falske olienolie til restauranter i Tyskland.


Den falske olivenolie blev produceret under uhygiejniske forhold. Nogle bandemedlemmer tog sig af produktionen, mens andre med højere rang tog sig af leverancerne, der skete i lastbiler hver anden uge.


Efter at olien var kommet til Tyskland, blev den opbevaret hos logistik-virksomheder ind til den skulle leveres til kunderne. I nogle tilfælde erstattede den falske olivenolie helt den ægte varer.


Under aktionen mod den velsmurte bande ransagede myndighederne 20 huse i Italien og Tyskland og beslaglagde i alt 150.000 liter fordelt på flere adresser - inklusiv fem lastvogne med hver 23.000 liter falsk olivenolie på ladet.


Ifølge Europol købte banden årligt for omkring 1 million euro billig solsikkeolie - og solgte den efter behandlingen med klorofyl, beta-caroten og soyaolie til omkring 8 millioner euro. Salgsprisen pr liter var ifølge Europol mellem fem og ti euro - mellem 37 - 75 kroner.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.