Flere lastbiler kan komme over Kattegat med hurtigfærge

Tirsdag 12. marts 2019 kl: 11:12
Af: Redaktionen

Molslinjen sejler fra 14. marts med tre af verdens største katamaraner over Kattegat mellem Aarhus og Odden. Med tre hurtige færger med højt til loftet åbner for, at transportvirksomheder kan sende flere lastbiler med færger mellem Jylland og Sjælland. Med plads til flere lastbiler sejler Molslinjen frem som en større konkurrent forbindelsen over Storbælt

Molslinjen øger med Express 4 på ruten mellem Aarhus og Odden den årlige kapacitet med knap 20 procent.


- Det kommer især til at betyde noget for fragterhvervet. Med tre af de helt store færger på ruten fjerner vi nemlig helt usikkerheden om, hvorvidt der er plads til lastbiler på den enkelte afgang. Der er altid plads nu, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.


Alternativ til motorvejen
Hos Molslinjen peger man på, at arbejdet med udbygningen af Motorvej E20 over Fyn begynder i næste måned. Udbygningen vil betyde flere års vejarbejde på en af landets mest belastede motorvejsstrækninger. Dermed kan Molslinjen’s færger være et alternativ, når transportvirksomhederne skal planlægge deres transporter, hvor forsinkelser på grund af kødannelser kan spille afgørende ind med hensyn til at vælge alternativer.


- Der har vi nu kapaciteten til at byde fragterhvervet på et klart alternativ til den motorvej, som uden tvivl vil give en række udfordringer de kommende år. Samtidig har vi nye priser, som gør det endnu mere attraktivt for erhvervet, siger Jesper Skovgaard.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.