Vognmænd skal indbetale pension til chauffører

Torsdag 14. februar 2019 kl: 10:08
Af: Redaktionen

Trafikselskabet FynBus har besluttet, at alle vognmænd skal indbetale til pension for chauffører. Kravet, der vil gælde fra 1. marts i år, vil blive indarbejdet i kontrakterne over de næste tre år

FynBus har i forhold til spørgsmålet om pension valgt at fortolke arbejdsklausulen i trafikselskabets kontrakter sådan, at den pension, der udbetales til medarbejderne, skal indbetales direkte af vognmanden på en pensionsordning. Kravet vil gælde fra 1. marts i år, hvor de nye kontrakter om flexkørsel træder i kraft og vil ifølge FynBus’ retningslinjer også gælde vognmænd, der ikke har indgået overenskomst.


Organisationen Dansk PersonTransport, der blandt andet organiserer busvognmænd, peger på, at der er flere muligheder for at tiltræde og indbetale til en pensionsordning:
  • Vognmanden tiltræder en overenskomst
  • Vognmanden kan indgå en aftale med et pensionsselskab om en firmapensionsordning
  • Den enkelte chauffør kan indsætte penge på en pensionsordning efter eget valg

Dansk PersonTransport forklarer, at den tredie mulighed ofte vil være aktuel, hvis vognmanden har under fem chauffører ansat, da de fleste kommercielle pensionsselskaber ikke tilbyder firmapensionsordninger for så lille en gruppe.


Fynbus er opmærksom på, at det er en ordning, som kan give udfordringer både for vognmanden og for de ansatte, og accepterer derfor en optrapningsordning:

  • Pr. 1. marts 2019 - 25 procent af pensionen skal indbetales på en pensionsordning
  • Efter 1 år - 50 procent af pensionen skal indbetales på en pensionsordning
  • Efter 2 år - 75 procent af pensionen skal indbetales på en pensionsordning
  • Efter 3 år - 100 procent af pensionen skal indbetales på en pensionsordning

Indtil pensionsordningen er fuldt indfaset efter tre år, vil den resterende del af pensionen kunne udbetales som løn.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.