DI-Transport beklager afvisning af en samlet vejpakke

Fredag 11. januar 2019 kl: 10:46
Share  


Af: Redaktionen

EU-Parlamentets transportudvalg har stemt nej til et forslag om en ny samlet pakke for vejtransport i EU. - Det er dårligt nyt for transportbranchen, der mangler klare regler, siger branchedirektør i DI Transport, Michael Svane

Torsdag afviste EU-Parlamentets transportudvalg et forslag om en ny vejpakke. Dele af vejpakken blev afvist, mens udvalget tilsluttede sig andre dele. Afvisningen er efter branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, dårligt nyt for transportbranchen, da vejpakken skulle blandt andet skulle forhindre uacceptable arbejdsforhold i fremtiden.


- Det er meget uheldigt, at fælles EU-regler for transportbranchen nu er stemt ned. Det betyder med alt sandsynlighed, at vi ikke får de klare, ensartede regler som transportbranchen har efterlyst, siger han.


Michael Svane peger på, at transport er helt afgørende for samhandlen i Europa. Og der derfor er behov for fælles regler i stedet for nationale særregler. Han havde håber, at EU-Parlamentets transportudvalg ville have bakket op om medlemslandene, hvor et flertal af transportministrene tidligere har tilsluttet sig vejpakken.


Hvis hele vejpakken falder til jorden, står transportbranchen tilbage med de nuværende regler, som har vist sig vanskelige at håndhæve. 
- Det gælder i sær for regler for udstationering, der fastlægger, hvornår en chauffør er omfattet af løn og ansættelsesvilkår i de lande, han kører i, siger Michael Svane.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.