Transportpolitikere i EU går ind for ændrede cabotage-regler

Fredag 11. januar 2019 kl: 10:37
Share  


Af: Jesper Christensen

Et flertal i EU-Parlamentets transportudvalg vedtog torsdag en del af EU-Kommmissionens vejpakke fra maj 2017. Det drejer sig eksempelvis om nye regler for cabotage-kørsel

Flertallet i transportudvalget ønsker, at transportvirksomheder får ret til at foretage leverancer i et andet EU-land i tre dage efter en grænseoverskridende levering for at forbedre håndhævelsen af cabotage-reglerne og hjælpe med at undgå at lastbiler kører for mange kilometer uden last. Den nuværende lovgivning tillader tre operationer inden for syv dage.


For at forhindre systemisk cabotage-kørsel skal lastbiler fremover ikke have lov til at udføre nye cabotage-operationer i samme land inden for to og en halv dag, efter at de er vendt tilbage til deres hjemland. En gang hver fjerde uge skal lastbiler også læsse eller læsse af i den medlemsstat, hvor de er registreret, mener flertallet.


Det er usikkert, hvad der vil ske med EU-Kommissionens vejpakke fra maj 2017, da transportudvalgets nej til dele af pakken kan betyde, at vejpakken ikke vil blive ved vedtaget i EU-Parlamentet inden valget til EU-Parlamentet i maj og dermed falde til jorden.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.