Lokofører på godstog opdagede først ulykken, da den var sket

Torsdag 10. januar 2019 kl: 10:09
Af: Redaktionen

- Først længere fremme opdager han, at han mangler strøm og luft på toget, siger Dansk Jernbaneforbunds næstformand, Preben Steenholdt, der bisidder for lokoføreren på det godstog, som onsdag 2. januar tabte en lastbiltrailer på vej over Storebæltsforbindelsens vestbro. Traileren ramte et passagertog, hvor 8 mennsker mistede livet og 16 blev kvæstet.

Preben Steenholdt siger til DR's P1, at der er så skrækkeligt, som det kan være.


Onsdag 9. januar skrev dr.dk mere om, hvad der var foregået i dagene op til 2. januar, hvor godstoget skulle køre fra Høje Taastrup til Fredericia. Ifølge dr.dk beskrivelser var godstoget blevet tjekket flere gange af flere forskellige, der ikke havde fundet tegn på, at lasten ikke var sikret.


Men den pågældende morgen, hvor det stormede kraftigt og Storebæltsbroen var lukket for biltrafik, blev en tom lastbiltrailer på den forreste togvogn på en eller anden måde alligevel løftet, så den kom til at hænge ud over siden med forenden, som så blev ramt af et passagertog, der var på vej mod Sjælland i den andet spor.


En test, som Havarikommissionen udførte efter ulykken har vist, at en lastbiltrailer godt kan være løs, selvom låsemekanismer ser ud til at være låst.


Trafikstyrelsen udsendte efter testen et forbud mod at bruge de åbne vogne ind til operatøren kan dokumentere, at lastbiltrailerne er sikret forsvarligt.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.