Tre rederier skal levere øget færgekapacitet - hvis...

Onsdag 2. januar 2019 kl: 12:27
Share  


Af: Jesper Christensen

I slutningen af marts træder Storbritannien ud af EU-samarbejdet. Hvis Storbritannien ikke godkender den indgåede aftale om, hvordan blandt andet samhandlen fremover skal ske, vil det eksempelvis betyde toldbehandling af alle lastbiler, der skal ind og ud af Storbritannien - og det vil øge behovet for færgekapacitet

Derfor har det britiske transportministerium indgået aftaler med tre rederier - danske DFDS, franske Brittany Ferries og britiske Seaborne Freight - om at de skal levere yderligere færgekapacitet, hvis Storbritannien vælger exit-udgangen fra EU-ssamarbejdet uden en aftale 29. marts.


Lastbilchauffører, der før EU åbnede det indre marked, og som har været med færgerne til og fra Storbritannien, kan sikkert huske, at toldbehandling i eksempelvis Dover kunne være en langvarig affære - og at der er begrænset plads i havnen.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.