Togførere i fjern- og regionaltog får ny arbejdstidsaftale

Tirsdag 18. december 2018 kl: 16:01
Af: Redaktionen

DSB og Togpersonalets Områdegruppe er enige om indholdet af en lokalaftale om arbejdstiden for togførerne i Fjern- og Regionaltog. Lokalaftalen skal supplere Dansk Jernbaneforbunds overenskomst med Dansk Industri

Aftalen følger principperne i den nylige aftale på S-togsområdet og betyder blandt andet, at der fremadrettet bliver mulighed for at lave specialhold, der for eksempel kan nedbringe behovet for skubbeweekender, samt at de såkaldte tidslommer bortfalder fra 1. juli næste år.


Formelt bliver aftalen underskrevet på et senere tidspunkt, når der opnås enighed om de øvrige lokalaftaler. Men der er enighed om indholdet i aftalen.


- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har fået arbejdstidsaftaler på plads for to ud af tre områder blandt DSB’s kørende personale. Forhandlingerne viser, at når vi taler fokuseret sammen om substansen i lokalaftalerne, så når vi også nogle aftaler, der tilfredsstiller både virksomhedens og den enkelte medarbejders behov, siger administrerende direktør i DSB Flemming Jensen og fortsætter:


Spørgsmålet om arbejdstid, og det at have et sammenhængende arbejds- og privatliv, har fyldt meget blandt medarbejderne. Vi har nu sammen med medarbejdernes forhandlere fundet gode løsninger på netop disse spørgsmål, samtidig med at vi har fået skabt ensartethed omkring arbejdstiden for de forskellige personalegrupper i togene. Jeg håber, at vi hurtigst muligt også kan få en aftale om arbejdstiden for lokomotivførerne i Fjern- og Regionaltog på plads. Det er den sidste personalegruppe, der mangler aftale om arbejdstiden.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.