Aarhus Airport ser frem mod årsskiftet med rekordår

Mandag 17. december 2018 kl: 14:02
Share  


Af: Redaktionen

2018 har været Aarhus Airports største ruteår nogensinde. Det ekspanderede rutenet har sendt passagertallet i vejret. Årets første elleve måneder har alle sat passagerrekord sammenlignet med de tilsvarende måneder sidste år

Fremgangen skyldes først og fremmest de mange nye tilføjelser til ruteporteføljen, som især SAS har lagt vinger til. Mandag har SAS oplyst, at selskabet fra april næste år vil begynde at flyve mellem Aarhus og Manchester i Midtengland.


- Det er en fornøjelse at sende året på hæld med nyheden om endnu en rute. Manchester har været stærkt efterspurgt af både erhvervslivet og østjyderne, ligesom vi har oplevet stor vækst i turismestrømmen fra England til Aarhus. SAS har spillet en central rolle i lufthavnens udvikling med masser af nye destinationer, som tilsammen har udgjort en trampolin for væksten i 2018. Derfor kunne vi heller ikke ønske os en mere passende afslutning på året, siger lufthavnsdirektør, Peter Høgsberg.


Særligt i sommermånederne var der fart på aktiviteten i lufthavnen på Djursland. De nye sol-destinationer med SAS var i høj kurs. August blev årets største rekordmåned med en stigning i det totale passagertal på 61,4 procent sammenlignet med august 2017. Samme måned gav årets højeste stigning på udenrigstrafikken, der gik 153,8 procent frem i forhold til året før.
 

Foruden SAS har Aarhus Airport i løbet af 2018 gearet op for samarbejdet med flyselskabet Ryanair. Og i efteråret begyndte flyselskabet easyJet at flyve mellem Aarhus og Berlin og Aarhus og Gatwick. I alt har lufthavnen i år sat ni nye destinationer på informationstavlen, der lige nu tæller 24 destinationer - næsten tre gange så mange som i 2016.
 

Aarhus Airport har som følge af de stigende passagertal foretaget investeringer i tidsbesparende teknologi, såsom nyt check-in-system, e-gates og digitaliseret parkeringssystem. Aarhus Airport har også sat gang i en udvidelse af passagerområderne.


- 2018 år har været fantastisk, men absolut også krævende. På intet tidspunkt har vi sænket farten eller ændret kursen, og det kommer vi heller ikke til i 2019. Der er kun en vej, og det er op, siger Peter Høgsberg.

 
Ruten til Manchester bliver SAS’ 11. rute fra Aarhus. Otte er allerede i drift, mens ruterne til Rom, Faro og nu også Manchester åbner i april. Der bliver tre ugentlige afgange mellem Aarhus og Manchester.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.