Dækkene bliver spilttet ad - til genbrug

Tirsdag 11. december 2018 kl: 10:01
Share  


Af: Jesper Christensen

Den danske transportkoncern, DSV, har investeret i den to år gamle virksomhed, Tire2oil, i Egebjerg i Odsherred på Sjælland. Baggrunden er et ønske om at bidrage til mere genbrug af udslidte dæk

Virksomhende Tire2Oil fokuserer på at udvinde råstoffer af brugte dæk, der ikke længere kan bruges på vejene. 

På virksomhedens anlæg blive de brugte dæk splittet ad i atomer - eller næsten. De bliver i hvert fald delt i så små dele, at der kan udvindes olie, stål og kul af de udslidte dæk.


Tire2oil baserer sine aktiviteter på, at der årligt bliver sendt 13 millioner ton nedslidte dæk til genbrug. 3,4 ton bliver sendt til genbrug i Europa - og transportkoncernen DSV alene bidrager eksempelvis med 15.000 lastbil dæk årligt. 


På Tire2oli's anlæg i Egebjerg håndteres 15 ton dæk i døgnet i en proces, der ikke belaster miljøet. Under processen opstår der gas, der ikke kan kondenseres til olie. Men da den så bliver brugt til varme til produktionen - og opvarmning af andre bygninger, sker processen næsten uden tilførsel af energi udefra.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.