Elektrisk og selvkørende lastbil forventes snart ud på offentlig vej

Onsdag 28. november 2018 kl: 11:54
Af: Redaktionen

Transport- og logistikkoncernen DB Schenker lancerer sammen med it- og lastbilvirksomheden Einride installationen til den første kommercielle brug af en T-pod - en helt elektrisk autonom lastbil - på DB Schenker’s terminal i Jönköping i Sverige


Elektrisk og selvkørende lastbil forventes snart ud på offentlig vej
Den selvkørende og elektriske lastbil - T-pod’en - vil løbende køre til og fra et lager og dermed bane vejen for et skift til en bæredygtig fremtid inden for vejgodstransport.


- Vi hos DB Schenker arbejder fuldt ud på bæredygtig og innovativ logistik. Autonom kørsel bliver stadig vigtigere. Sammen med Einride ønsker vi at bringe den første autonome, fuldt elektriske lastbil på offentlige veje i den nærmeste fremtid og dermed sætte nye standarder for morgendagens logistik, siger Jochen Thewes, der er administrerende direktør for DB Schenker.


- Tung vejtransport er årsag til en væsentlig del af de globale CO2-emissioner. Ved at erstatte diesel med elektricitet reducerer vi CO2-udledningen med 90 procent. Vi er glade og taknemmelige for, at DB Schenker har valgt at være en del af denne revolution, der gør sig bemærket på et stort globalt marked, siger Robert Falck, der er administrerende direktør og grundlægger af Einride.
 

Einrides T-pod har intet førerhus, men overvåges og kan fjernstyres af en operatør, der kan være flere hundrede kilometer væk. Ved ikke at have et førerhus, kan man få et mindre køretøj, større lasteevne, større fleksibilitet, lavere produktionsomkostninger, lavere driftsomkostninger og optimeret energiforbrug.
 

En flåde af T-pods kan koordineres af et intelligent routingsystem, der optimerer leveringstid, batterilevetid og energiforbrug, hvilket gør godstransporten mere effektiv.

 
Einride og DB Schenker indledte deres partnerskab i april. Aftalen omfatter pilotprojektet i Jönköping og muligheden for yderligere pilotprojekter internationalt.
 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.