Kulforbruget er faldet med en fjerdedel på et år

Tirsdag 27. november 2018 kl: 12:38
Share  


Af: Redaktionen

Det danske forbrug af kul faldt med 25 procent i 2017. Samtidig steg forbruget af vedvarende energi med godt 11 procent. Det fremgår af den årlige energistatistik fra Energistyrelsen

I 2017 var det lidt mindre klimabelastende at bruge strøm og varme i de danske virksomheder og husstande. Det viser


Den seneste udgave af Energistyrelsens årlige energistatistik viser, at forbruget af kul til produktion af varme og elektricitet faldt i 2017 med 25,5 procent sammenlignet med 2016. Energistyrelsen peger på, at tallet svinger fra år til år alt efter, hvor meget vedvarende energi der bliver produceret og brugt. Men tendensen er, at kul er på vej ud af det danske energimix.


- Det er gode nyheder, at energi fra kul er faldet mere end en fjerdedel i 2017. Selvom der er udsving fra år til år, viser det, at det går den rigtige vej med omlægningen af de kulfyrede kraftværker, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).


Den afgørende faktor i det kraftige fald i forbruget af kul er omlægningen til biomasse i de centrale kraftvarmeværker. Dertil kommer en stigning i vindenergi i 2017 i forhold til 2016.


Vedvarende energi stiger og CO2-udledning falder
Det samlede forbrug af vedvarende energi med mere er vokset med 11,4 procent fra 2016 til 2017. Samtidig er CO2-udledningerne fra energiforbruget i Danmark faldet med 6 procent i takt med, at energiforbruget i højere grad er kommet fra vedvarende energikilder.


- Tallene taler deres tydelige sprog. Når det lykkes os at erstatte kul med vedvarende energi, så udleder vi også mindre CO2. Og i 2017 er tallene så markante, at der ikke er nogen tvivl om, at udviklingen går i den rigtige retning for vores klima, siger Lars Chr. Lilleholt.


Sammenlignet med 1990 er de korrigerede CO2-udledninger ifølge Energistyrelsen faldet med 38,3 procent.


Fakta:
  • Siden 2010 er kulforbruget reduceret med 60 procent
  • Siden 1990 er kulforbruget reduceret med 74 procent

Interesserede kan se Energistyrelsens Energistatistisk for 2017 her: 
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.