Omstridt Esbjerg-firma tilbød chauffører 9.700 kroner i månedsløn

Mandag 5. november 2018 kl: 11:45
Af: Redaktionen

De 22 chauffører fra Filippinerne og de 4 chauffører fra Sri Lanka, som i sidste uge blev hjulpet værk fra de kummerlige forhold, de levede og arbejde under for Kurt Beier-koncernen, fik lørdag tilbudt mere i løn af direktør Karsten Beier fra Kurt Beier Transport A/S

Med tilbuddet ville chaufførerne ifølge fagforbundet 3F´s beregninger få hævet deres timeløn fra omkring 15 kroner i timen til omkring 20 kroner i timen.


Søndag afviste alle chaufførerne det nye tilbud - og også at deltage i et møde hos Kurt Beier Transport i Padborg.


De filippinske og srilankanske chauffører oplyser til Fagbladet 3F, at der er tæt kontakt mellem dem og deres op mod 200 kolleger, der holder rundt i Europa.

De vil følge de 22 filippineres beslutning og stå sammen med dem, skriver Fagbldet 3F.


- Vi har brug for retfærdighed efter alt det, der er sket. Der er også brug for retfærdighed for alle chauffører i Europa - især de asiatiske chauffører, siger den filippinske chauffør Richard De Leon.


Chaufførerne vil have bedre løn, ordentlig sygeforsikring og ordnede ferieforhold.


Fagbladet 3F skriver søndag videre om filippinske chauffører i EU, at der sidder et nyt hold i Polen og venter på at komme ud at køre for Kurt Beier Transport A/S via koncernes polske datterselskab. Fagbladet 3F har talt med nogle af de ventende chauffører i Polen og skriver, at de er rystede over at høre om de forhold, deres landsmænd har arbejdet under og fået tilbudt, når de har opholdt sig i Padborg.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.