Ikea sigter mod 0-udslip i fem storbyer om to år

Fredag 14. september 2018 kl: 14:52
Af: Redaktionen

I 2025 vil Ikea have 100 procent el-drevne hjemmeleverancer eller andre leveranceløsninger med 0-udslip i 2025. I fem byer - Amsterdam, Los Angeles, New York, Paris og Shanghai - skal alle transporter hjem til kunderne være el-drevne senest i 2020

Ikea sigter mod 0-udslip i fem storbyer om to år
Her er eldrevne rickshaw i Indien, som kører varer ud til Ikea-kunder i byen Hyderabad.
- Vi udfordrer os selv og inspirerer andre til sammen at nå den forandring, som planeten kræver, siger Jesper Brodin, der er administrerende direktør og koncernchef i IKEA Group (Ingka Holding B.V. og kontrollerede enheder).


For os er det afgørende, at vor virksomhed er bæredygtig. Derfor skruer vi op for omstillingen ti at benytte el-drevne køretøjer, siger han videre.


For Ikea bliver 0-udslipsleverancer hjem til kunderne et vigtigt skridt mod at nå de udslipsmål, som Ikea-koncernen har sat op for at leve op til klima-aftalen fra Paris og blibe klima-positive i 2030.
0-udslipsleverancerne er også nøglen til at blive mere tilgængelig for mange mennesker ved at tilbyde bæredygtige transporter frie for luftforureninger. Ikea i Sverige er langt fremme i udviklingen med en ambition om at kunne tilbyde 100 procent udslipsfrie hjemmeleverancer i god tid før de globale mål om 2025.


Ikea-koncernens globala mål er blandt andet:
  • Hjemmeleverancer uden udslip i fem internationelle storbyer (Amsterdam, Los Angeles, New York, Paris og Shanghai) til 2020
  • 100 procent eldrevne hjemmeleverancer eller andre leveringsløsninger med 0udslip til 2025 globalt
  • Adgang til laddestationer for el-drevne køretøjer ved alle Ikea-koncernens virksomheder (30 markeder), så som varehuse, kontorer og distributionscentre i 2020
  • Stræbe efter halverede udslip fra medarbejdere og kunders rejser til Ikea-koncernens virksoheder i 2030.

Interesserede kan læse mere om Ikea’s mål for bæredygtighed her:

Interesserede kan læse Ikea’s bæredygtighedsrapport her:



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.