Transportorganisation talte om affald med minister

Torsdag 16. august 2018 kl: 14:05
Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD drøftede på et møde torsdag med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) situationen med kommunale affaldsselskaber, der konkurrerer med private virksomheder. Baggrunden for mødet er, at Københavns Kommune i sommer hjemtog affaldsindsamlingen i et forsøg på at redde en dårlig økonomi i forbrændingsanlægget Amager Bakke

- Der er et presserende behov for en bedre regulering af affaldssektoren. Vi må og skal have dæmmet op for unfair konkurrence fra det offentliges side, så de private transportvirksomheder ikke skal betale prisen for fejlslagne kommunale prestigeprojekter. Det kræver, at vi får rettet op på det nuværende regelsæt, siger Lasse Kristoffersen, der er politisk konsulent i ITD.


ITD roste på mødet ministeren for at tage initiativ til en revision af affaldssektoren, der lægger op til en generel konkurrenceudsættelse af markedet. Men brancheorganisationen er fortsat bekymret for, om forsyningsstrategien i tilstrækkeligt omfang kan beskytte de private transportvirksomheder mod unfair konkurrence fra det offentlige.
 

- Grundlæggende bakker vi op om regeringens forsyningsstrategi, men transportvirksomhederne står desværre stadig på usikker grund. Som reglerne er nu, kan kommunerne efter eget forgodtbefindende hjemtage affaldsindsamlingen uden at være underlagt de samme økonomiske risici som vores medlemmer. Derfor er det afgørende for ITD, at resultatet af kommende forhandlinger begrænser kommunernes mulighed for at drive vognmandsforretning, så vi undgår lignende situationer i fremtiden, siger Lasse Kristoffersen.


I forbindelse med, at Københavns Kommune i sommer hjemtog  affaldsindsamlingen, får en række vognmænd ikke forlænget deres aftaler, ligesom opgaverne ikke vil blive udbudt på ny, når de eksisterende aftaler løber ud.












Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.