Lastbilkørsel er forbudt i Tyskland otte lørdage

Onsdag 4. juli 2018 kl: 10:31
Af: Redaktionen

Fra og med lørdag 7. juli og de følgende syv lørdage er det ikke tilladt at køre med lastbiler over 7,5 tons bruttovægt på store dele af det tyske vejnet i tidsrummet fra klokken 7 til 20. Forbuddet skal at øge fremkommeligheden for ferietrafikken

Formanden for Fagudvalg Vej & Bane i Danske Speditører, Karl Christensen, minder om, at hovedreglen er, at indskrænkningerne i kørslen om lørdagen kommer til at gælde for de samme køretøjer, som året rundt ikke må køre om søndagen i Tyskland.


- Alle skal dog være klar over, at lørdags-restriktionerne ikke er tidsmæssigt så omfattende som de begrænsninger, der gælder om søndagen. I modsætning til forbuddet om søndagen gælder lørdags-forbuddet kun i tidsrummet fra klokken 7.00 til klokken 20.00. Søndags-begrænsningen er mere omfattende, fordi det gælder fra midnat til klokken 22, siger Karl Christensen.


Interesserede kan se mere om kørselsforbuddet og hvilke vejstrækninger, der er omfatter, her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.