Virksomheder har sværere ved at få besat stillinger

Tirsdag 19. juni 2018 kl: 12:40
Share  


Af: Redaktionen

Antallet af virksomheder, som har svært ved at finde medarbejdere, stiger og er på det højeste niveau i ti år. Det viser den seneste rekrutteringsanalyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. I foråret 2018 har der været ca. 16.800 forgæves rekrutteringer, hvilket er 9 procent flere end i foråret sidste år

Ifølge analysen har der været flest forgæves rekrutteringer i brancherne bygge og anlæg, handel, sundhed og socialvæsen, industri samt hotel og restauration. Tilsammen er der søgt forgæves efter ca. 10.200 personer i disse fem brancher, hvilket svarer til 60 procent af de forgæves rekrutteringer i foråret 2018.


Samtidig med, at der er mangel på arbejdskraft, viser en ny analyse fra Danmarks Statistik blandt andet en høj vækst i service- og vidensbrancher, ligesom der er skabt 20 meget store virksomheder med over 1.000 medarbejdere siden 2009.


På baggrund af situationen lancerede VLAK-Regeringen for nyligt et udspil, som blandt andet lægger op til, at flere ledige kan blive opkvalificeret indenfor brancher med efterspørgsel. Derudover foreslår regeringen også at gøre godt 20.000 flere kontanthjælpsmodtagere jobparate.


- Det er afgørende, at virksomhederne kan få de hænder, der er brug for. Ellers kan det bremse væksten i dansk økonomi. Vi foreslår derfor bl.a., at flere bliver jobparate og dermed får en virksomhedsrettet indsats. Vi kommer heller ikke uden om at se på, hvordan vi kan styrke virksomhedernes mulighed for at ansætte relevant udenlandsk arbejdskraft. Regeringens idéer skal vi blandt andet vende med Disruptionrådet under mødet i Gråsten i disse dage. Den seneste stigning i antal af forgæves rekruttering viser med al tydelig, hvorfor der er behov. Og vi må ikke bare sidde og vente på det stikker af. Vi skal reagere i tide, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).


Fra efteråret 2018 vil Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering efter planen indføre en helt ny metode til at følge udviklingen, der laves med udgangspunkt i opgørelser af elektroniske jobopslag. Der vil efterfølgende blive foretaget en virksomhedssurvey, hvor der stikprøvevis tages direkte kontakt til de virksomheder, der har søgt nye ansatte. Her spørger man, om det er lykkedes at rekruttere den medarbejder, virksomheden søgte. Den nye metode vil gøre det muligt at lave opdateringer af situationen på landsplan hvert kvartal.


Antallet af forgæves rekrutteringer er fortsat et stykke fra 2007, hvor det toppede med 58.300 forgæves rekrutteringer.
 

Interesserede kan læse den omtalte analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering her:
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.