Færdselsstyrelsen vil se særtransportbekendtgørelsen igennem

Torsdag 7. juni 2018 kl: 17:00
Af: Redaktionen

Da Rigspolitiet for nogle måneder siden ændrede sin praksis med hensyn til særtransporter, udløste det voldsomme protester fra landtransporterhvervet. Efter flere møder mellem Færdselsstyrelsen, politiet og organisationer på landtransportområdet, blev der fornyligt sendt et notat ud, der løste en del af udfordringerne. Efter et møde torsdag har Færdselsstyrelsen lovet at se særtransportbekendtgørelsen igennem og dermed sikre, at der bliver dæmmet op for Rigspolitiets skærpede tolkning og praksis

Færdselsstyrelsen vil også gå bekendtgørelsen i gennem for at sikre, at den svarer til udviklingen på området for særtransport.


- Transportbranchen vil ikke umiddelbart kunne leve op til den tolkning af særtransportbekendtgørelsen, som der blev lagt op til. En lang række af transporterne vil slet ikke kunne gennemføres på grund af mangel på specialkøretøjer, og det vil blive uforholdsmæssigt dyrt for alle led i kæden, der har behov for særtransport. Det vil ramme industrien, erhvervslivet og eksporten hårdt, og derfor glæder vi os også over, at der nu bliver mulighed for at få gennemtrawlet bekendtgørelsen grundigt og få den justeret. Det er vigtigt at sikre, at bekendtgørelsen prioriterer sikkerheden, men samtidig er balanceret, så den understøtter effektive særtransporter til gavn for miljøet, trængslen og virksomhederne, siger Jørn-Henrik Carstens, der er chefkonsulent i transportorganisationen ITD.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.