Rederiforeninger slår sig sammen

Torsdag 31. maj 2018 kl: 20:26
Share  


Af: Redaktionen

På en ekstraordinær generalforsamling torsdag besluttede medlemmerne af Rederiforeningen af 2010 at bakke op om en fusion med Danske Rederier. Det betyder, at de to foreninger fra 1. juli vil blive lagt sammen og fortsætte med Danske Rederiers navnetræk og logo

Den ekstraordinære generalforsamling blev afholdt i Fredericia i Rederiforeningen af 2010. Mødet var indkaldt i forlængelse af, at medlemmerne i Danske Rederier 24. maj godkendte en fusion mellem de to foreninger. Dermed var vejen banet for en sammenlægning, hvilket med dagens godkendelse på den ekstraordinære generalforsamling bliver en realitet per 1. juli.


- Det er en rigtig god nyhed, at Rederiforening af 2010 med dagens beslutning går sammen med Danske Rederier i en samlet forening. Vi har i mange år haft et godt samarbejde, som er blevet stadigt tættere. Med dagens beslutning tager vi skridtet fuldt ud og får èn stemme for handelsflåden. Det tror jeg tjener rederierhvervet, og vi skal sammen sørge for, at vores værdiskabelse bliver tydelig både lokalt, nationalt og såmænd også internationalt, siger Niels Smedegaard, der er formand for Danske Rederier og koncernchef i DFDS A/S.


Formand for Rederiforeningen af 2010, Niels Højlund Hansen fra Nordane Shipping, glæder sig også over, at sammenlægningen bliver en realitet. Han hæfter sig ved, at det har været en god og grundig proces, som har støbt det fundament, som fusionen bygges på. Her er medlemmerne blevet hørt, og dermed har man fundet den optimale vej frem. Det har været vigtigt for medlemmerne i Rederiforeningen af 2010.


- Det har været en fornøjelse at arbejde med formandskabet i Danske Rederier om den her fusion, for det er selvfølgelig kompliceret stof. Ikke desto mindre er vi lykkedes med at finde gode løsninger, som vi har kunnet tale igennem med medlemmerne. Det tror jeg, er en væsentlig årsag til den brede opbakning til, at vi fremadrettet ikke bare er fælles om ambitionen om et stærkt Blåt Danmark – men også taler med en stemme for at nå målet. Det bliver en fornøjelse, siger Niels Højlund Hansen.


De to foreninger har allerede fælles sekretariat og udvalgsstruktur. Med beslutningen om at fusionere per 1. juli i én forening med Danske Rederiers navnetræk udvides foreningens bestyrelse til at rumme otte medlemmer, som er følgende:
  • Niels Smedegaard, DFDS A/S (formand)
  • Claus V. Hemmingsen, A. P. Møller – Mærsk A/S (næstformand)
  • Jacob Meldgaard, TORM A/S
  • Jan Rindbo, D/S Norden A/S 
  • Lars Simonsen, M.H. Simonsen
  • Martin Fruergaard, Ultragas ApS
  • Mikael Skov, Hafnia Tankers 
  • Niels Højlund Hansen, Nordane Shipping
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.