Operatør i Hamburg vælger el-busser fra Tyskland og Polen

Mandag 14. maj 2018 kl: 16:14
Share  


Af: Jesper Christensen

Hamburger Hochbahn AG, der driver bus og tog i hovedbyen ved Elben, har valgt, at de første 30 el-busser skal leveres af tyske EvoBus i Daimler-koncernen og polske Solaris

Operatør i Hamburg vælger el-busser fra Tyskland og Polen
En E-Citaro-bus fra Daimler-koncernen.
Dermed er der åbnet for, at de første serieproducerede el-busser kan køre gennem den tyske by, der har 1,8 millioner indbyggere i selve Hamburg og 2,7 millioner indbyggere i det større tætbebyggede Hamburg-område, kan køre mindre miljøbelastende.


Daimler-koncernens salgsselskab for busser, EvoBus, skal levere 20 af de 30 busser, mens polske Solaris skal levere de resterende 10.
De 20 busser, som EvoBus skal levere, er af typen E-Citaro, mens Solaris-busserne er af typen Urbino nE12.


I år bliver der leveret to af hver, mens de resterende 26 el-busser skal leveres frem mod september næste år. Henrik Falk, der er bestyrelsesformand i Hamburger Hochbahn, siger, at leveringen af de serieproducerede el-busser er en milepæl ved vejen mod en miljøvenlig bus-flåde i Hamburg.


Målet for selskabet er, at det fra 2020 udelukkende vil anskaffe emissionsfrie el-busser.


Investeringen i de 20 E-Citaro-busser og de 10 Urbino nE12 er en del en tidligere beslutning om at investere i 60 el-busser frem mod 2020.
Busserne i første leverance har en rækkevidde på mindst 150 kilometer, mens busserne, der skal leveres fra begge leverandører fra midt i 2019 vil have en rækkevidde på mindst 200 km. 
For begge leverandører er der tale om solo-busser med plads til 70 passagerer (25 siddepladser), som skal lades op på depoterne. Busserne vil få udgangspunkt hos Hochbahn-Betriebshof Hummelsbüttel, hvor der er de nødvendige ladefaciliteter.


Investeringen for Hamburger Hochbahn ligger på omkring 18 millioner euro, hvor selskabet vil søge medfinansiering hos den tyske stat.


Ud over investeringen i el-busser bygger Hamburger Hochbahn et helt nyt anlæg i Alsterdorf, der helt er indrettet til at betjene el-busser. I de kommende år vil flere busanlæg også blive indrettet til el-busser.

Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.