International organisation skal bane vejen for selvsejlende skibe

Mandag 14. maj 2018 kl: 14:03
Af: Redaktionen

FN’s maritime organisation IMO, tager onsdag af på arbejdet med at udstikke kursen for autonome skibe. Her mødes en række lande i den maritime søsikkerhedskomité (MSC 99) under IMO

Da søfart er et globalt erhverv, er der behov for fælles internationale regler for at understøtte autonom skibsfart. Det var et klart budskab, da Søfartsstyrelsen holdt en konference i København i december sidste år.


Derfor har det været et mål for Søfartsstyrelsen, at IMO tager stafetten op. Det sker nu, og medlemslandene skal blandt andet se på, hvordan autonome teknologier og digitalisering om bord på skibe understøttes af det internationale regelsæt.


- De første projekter med autonome skibe er blevet søsat, og vi har godkendt de første testområder i Danmark. Udviklingen går altså rigtig stærkt. Det er afgørende, at vi får den internationale regulering med på forkant, og derfor er det vigtigt, at IMO i denne uge begynder kortlægning af, hvad der skal ske med reguleringen, siger Andreas Nordseth, der er direktør i Søfartsstyrelsen.


Ud over fastlæggelse af rammerne for det videre arbejde med autonome skibe, skal søsikkerhedskomitéen også drøfte sejladssikkerhed i Arktis og Antarktis. 


Der er også et emne af særlig dansk interesse - nemlig de ændrede skibsruter i Kattegat og Skagerrak, som skal godkendes af IMO for at kunne træde i kraft.


Søfartsstyrelsen forhandler om autonomi og søsikkerhed i øvrigt i London fra 16. maj til 26. maj. 








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.