Uddannelsessøgende kan få gratis morgenkørsel - hvis…

Søndag 15. april 2018 kl: 22:00
Share  


Af: Redaktionen

Vordingborg Kommune vil sammen med trafikselskabet Movia søger tilskud til et projekt, som over skoleårene 2019/20 og 2020/21 vil tilbyde gratis morgenkørsel til de elever, som har længst transporttid


Projektet vil omfatte elever under 26 år, som er tilmeldt uddannelse i Vordingborg på Uddannelses centeret, Campus, VUC, TAMU-centeret og Produktionsskolen eller skal bruge toget fra Vordingborg station for at komme til anden uddannelse. Bliver projektet til virkelighed, vil de elever, som har længst transporttid, få gratis morgen befordring.


Administrationen i Vordingborg Kommune har i samarbejde med Movia og Vordingborg Gymnasium udført en for-analyse om elevernes befordring, som viser, at omtrent halvdelen skal bruge over 60 minutter i daglig transporttid, hvis de bruger kollektiv trafik. Omkring 5 procent af eleverne skal bruge over 3 timer. På den baggrund vil kommunen i samarbejde med Movia ansøge om 50 procent tilskud hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til et projekt, som over skoleårene 2019/20 og 2020/21 vil tilbyde gratis morgenkørsel til de elever, som har længst transporttid. 


Vordingborg Kommune forventer, at 40-50 elever vil kunne tilbydes kørsel indenfor det foreslåede budget, som vil koste kommunen 1,2 millioner kroner fordelt over tre budgetår.


Lederne på uddannelsesinstitutionerne har anbefalet projektet. De siger, at rejsetiden til uddannelsesstederne er en væsentlig faktor i de unges motivation for at gennemføre en uddannelse. Det fremføres, at det er langt mere udfordrende for mange unge i Sydsjælland at tage en ungdomsuddannelse end for unge i Danmarks større byer. De mener, at en indsats, der kan lette rejsetiden for de fjernest boende, er et skridt i retning af mere lige vilkår.


Projektet gennemføres kun, hvis det opnår støtte, hvilket vil blive afklaret i løbet af sommeren. Efter et gennemført projekt vil det blive evalueret og fremlagt for politikerne med en indstilling om ophør eller videreførelse.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.