Aarhus Havn øgede driftsresultatet med 22 procent

Torsdag 22. marts 2018 kl: 09:14
Af: Redaktionen

Årsregnskabet for Aarhus Havn i 2017 viser et overskud på 83 millioner kroner - heraf kommer de 72 millioner kroner fra selve havnedriften, hvilket svarer til en stigning på ca. 22 procent i forhold til året før. Omsætningen i 2017 steg med ca. 6 procent til 271 millioner kroner

Ifølge Aarhus Havn er den stigende omsætning og indtjening kommet fra større godsomsætning, udlejning, og salg af serviceydelser. Den samlede omsætning af gods steg i 2017 med ca. 5 procent målt i ton - heraf steg containeromsætningen med 14 procent målt i ton.


På trods af den stigende omsætning har Aarhus Havn været i stand til at holde omkostningssiden tæt på status quo i forhold til 2016, og derved fremkommer det positive resultat af havnedriften.


Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen betegner resultatet som meget tilfredsstillende, men han peger samtidig på, at overskuddet er et meget velkomment bidrag til de betydelige anlægsinvesteringer, der foretages på havnen i disse år.


- Vi har netop bygget en helt ny Omniterminal til 200 millioner kroner, og vi er nu i gang med en ny færgeterminal til et trecifret millionbeløb. Virksomhedens overskud skal sikre, at vi hele tiden er i stand til at foretage de udvidelser af havnen, der er nødvendige for at imødekomme kundernes efterspørgsel, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.


Han understreger, at der foruden terminaludvidelser også investeres en del penge i anden infrastruktur. Som et eksempel på sidstnævnte vil den nye færgeterminal generere øget trafik på Østhavnsvej, som derfor skal opgraderes inden terminalen tages i brug.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.