Trækkeren trækker efterladenskaber efter sig

Mandag 19. februar 2018 kl: 14:05
Af: Redaktionen

Trækkeren trækker efterladenskaber efter sig

Det lugter ikke ligefrem af lagkage, når chauffør Michael Krogsgaard kører rundt i Vendsyssel i sin nye tre-akslede Scania R 500 med tilhørende tanksættevogn. Vogntoget bruges nemlig til at indsamle efterladenskaberne fra eksempelvis grise og kyllinger samt halm og ensilage til produktion af biogas hos LBT Agro i Hjørring

Trækkeren trækker efterladenskaber efter sig
LBT Agro’s nye tre-akslede Scania R 500 er leveret med styrbar støtteaksel bag trækakslen med chassisramme i normal højde samt fuld luftaffjedring. Den er leveret af Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm, som får stor ros af Lars Bo Thomsen fra LBT Agro.


- Peter er bare super grundig og har styr på sine sager, siger Lars Bo Thomsen.- Han har givet os rigtig god rådgivning omkring specifikation af den nye bil, som blandt andet har styrbar støtteaksel, tilføjer han.


De to andre lastbiler, som LBT Agro råder over, er udrustet med henholdsvis tandemtræk og traditionel tvilling-bogie. Takket være den enkelt-monterede støtteaksel med el-hydraulisk tvangsstyring er den nye Scania meget mere smidig ved kørsel i sving og på snævre gårdspladser. Det giver både bedre fremkommelighed, fordi støtteakslen ikke skal vrides hen over underlaget, og det reducerer dækslitagen markant. Støtteakslen styrer med indtil 30 km/t, hvorefter den låses i ligeud-stilling, hvilket også giver markant bedre retningsstabilitet. Styringen slås desuden fra automatisk, når støtteakslen hæves ved tomkørsel.


Lars Bo Thomsen har ikke kun roser til lastbilsælger Peter Munkholm. Han roser også Stiholts værksted i Hjørring, som står for vedligeholdelse af LBT Agros gylle- og tiptrailere.


- Vi er rigtig godt tilfredse med værkstedet, så vi tænkte, at vi også ville prøve at handle bil med Stiholt. Det har vi bestemt ikke fortrudt, siger Lars Bo Thomasen, der også har valgt at tegne en seks-årig serviceaftale hos Stiholt inklusiv udvidet drivline-dækning på den nye Scania.


LBT Agro producerer ca. 7 millioner kubikmeter biogas hvert år. Det svarer til energien i ca. 8 millioner liter dieselolie, hvilket kan opvarme næsten 5.000 parcelhuse. Inden biogassen pumpes ind i naturgasnettet, renses og opgraderes den, så den reducerer CO2-udslippet med ca. 14.000 ton.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.