Skånsk havn sætter ny rekord

Onsdag 14. februar 2018 kl: 11:54
Af: Redaktionen

Skånsk havn sætter ny rekord

Når statistikken for 2017 sammenregnes kan havnen i Ystad, hvor der er færgeforbindelser til Bornholm og Polen, endnu engang se tilbage på et rekordår. I både 2015 og 2016 satte havnen nye rekorder, og den tendens fortsatte sidste år, hvor både godstransporterne og antallet af lastbiler, personbiler og passagerer steg

- Det er rigtig glædeligt, at havnens og vores kunders anstrengelser samt den kraftige tilvækst på markedet fortsætter med at give afkast. Vi stadfæster dermed vores position som en af Sveriges største havne, siger Ystad Havn’s administrerende direktør Björn Boström.

 
Ystad Havn har daglige færgeforbindelser til Polen og Bornholm. Det stigende antal passagerer skal findes i trafikken til Bornholm, mens øgningen af gods hovedsageligt ses i trafikken mod Polen. Ystad Havn er desuden Sveriges tredje største færgepassagerhavn, den femtestørste i forhold til det samlede antal færgebesøg og den ellevte største, når det gælder den totale transport af gods gennem havnen.
 

Antallet af togvogne er fortsat faldende, og i år ses også en mindskning i antallet af busser - især i den polske trafik. Årsagen til det mindskede antal busser i Polen kan hænge sammen med, at flere polakker i dag har egne biler. Mængden af busser, der kører til Bornholm øges fortsat, hvilket kan forklares med den stigning der ses i antallet af dagsturister til Bornholm i kombination med øgningen af den regulære bustrafik mellem Bornholm og København. 


Desuden steg antallet af både passagerer og personbiler sidste år på både ruten mellem Rønne og Ystad samt ruten mellem Ystad og Świnoujście. 

 
- Foruden den højkonjunktur vi er inde i nu, har både sænkede billetpriser til Bornholm samt Polferries’ satsning på større og flere fartøjer til Polen dannet grundlaget for den nye rekord. Havnen har dermed kunnet tage en større andel af det voksende marked , hvilket er en udvikling, vi forventer vil fortsætte fremadrettet, siger Björn Boström.


 

 Antal

Afvigelse

 

Total

 

 

 

Gods (ton)

3.568.129

3,3%

Rekord

Togvogne

8.112

-11,7%

 

Lastbiler/trailere

249.903

9,8%

Rekord

Busser

2.929

-3,7%

 

Personbiler

569.836

5,0%

Rekord

Passagerer

2.180.475

4,5%

Rekord

Anløb

3.570

1,4%

 

 

 







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.