Højesteretsdom ændrer reglerne for kompensation ved pakkerejser

Onsdag 31. januar 2018 kl: 16:01
Af: Redaktionen

Højesteret har 23. januar afsagt en dom, der får betydning for kompensation ved pakkerejser. Fremover vil personer, der har købt en pakkerejse, og som oplever en flyforsinkelse på mindst tre timer ved ankomst, ikke blive kompenseret efter både pakkerejseloven og passagerrettighedsforordningen

Højesteret har fundet, at flypassagerer vil blive overkompenseret, hvis de udover kompensation efter pakkerejseloven, også modtager den fulde kompensation efter passagerrettighedsforordningen. Afgørelsen er en omgørelse af Østre Landsrets afgørelse fra januar 2017.


Flyselskabet er derfor berettiget til at trække det beløb, som rejsearrangøren har udbetalt efter pakkerejsereglerne, fra den kompensation, selskabet skal udbetale.


Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen har som grundlæggende princip, at praksis indrettes efter domme afsagt ved landsretterne, Højesteret og EU-Domstolen. Derfor ændrer styrelsen sin praksis ved behandling af klager efter passagerrettighedsforordningen som følge af Højesteretsdommen. Praksisændringen gælder for rejser foretaget 23. januar 2018 og derefter.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.