Færgerederierne har fejret 50 år

Torsdag 18. januar 2018 kl: 12:48
Af: Redaktionen

Det var en nødvendig organisering overfor fagforeninger, der var startskuddet for stiftelsen af Arbejdsgiverforeningen af Større Danske Bilfærgerederier i starten af 1968. Det blev startskuddet til foreningen Færgerederierne, som først i januar fejrede 50 års jubilæum. Fem årtier, hvor færgerne har været et af omdrejningspunkterne i den danske infrastruktur

Rollen som omdrejningspunkt var et tema i den tale, som transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) ved dagens fejring. 


- Færgerne er en vigtig del af transportsektoren i vores land med over 32 millioner passagerer og omkring 10 millioner biler om året. I forbinder Danmark på kryds og tværs, og I binder os sammen med vores nabolande. Det er en vigtig opgave, som I løser, sagde Ole Birk Olesen.

 
Formanden for Færgerederierne John Steen Mikkelsen bød de mange gæster velkommen til fejringen af foreningens 50 års jubilæum om bord på DFDS’s Pearl Seaways. Han lagde også vægt på, at bilfærgerne er helt centrale for den danske infrastruktur.

 
- Over 32 millioner passagerer årligt, knap 10 millioner transporterede biler og ikke mindre end 20 millioner ton gods flytter de danske færgeruter. Dermed er vi en rigtig vigtig brik i det puslespil, som hedder den danske infrastruktur. Om det er genveje på tværs af landet, livliner til vores øer eller hovedfærdselsåre til vores nabolande. Færgeselskaberne leverer, konkluderede John Steen Mikkelsen i sin velkomst.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.