Ny app skal gøre det bil-lettest at tage med bus og tog

Onsdag 17. januar 2018 kl: 15:20
Af: Redaktionen

Nordjyllands Trafikselskab, NT, har med motto'et "Let, lettere, billettest" lanceret en ny app, der skal gøre det lettere at købe en mobil-billet til busser og tog i Nordjylland

Ny app skal gøre det bil-lettest at tage med bus og tog
Med app’en NT Billet kan man købe kontantbilletter, tillægsbilletter, nattillæg, cykelbilletter (Kun gyldig i Nordjyske Jernbaners tog) og hundebilletter.


Billetten har samme tidsgyldighed som NT's almindelige kontantbilletter og er gyldig i hele i hele Region Nordjylland med bus og/eller tog (DSB, Arriva og Nordjyske Jernbaner). App’en dækker  dermed hele NT’s takstområde.


På app’en kan man vælge mellem en zonebillet eller en rejse fra A til B. 


De almindelige regler for at tage børn gratis med gælder også for mobil-billetter på app’en. De skal dog fremgå af billetten, men prisen fratrækkes automatisk ved billetkøb.


Billetter, der er købt i app'en, bliver gemt i app'en på den telefon, hvor den er downloadet. Man kan altid kende ens aktive billet på den farvede baggrund i app'en. Når billetten er udløbet, kan man finde den i menuen under Billethistorik.


Tilføjelse af salg af travel pass og særlige sæson- og kampagnebilletter forventes klar i første kvartal af 2018. App’en, der på engelsk hedder NT Tickets, er først lanceret i App Store og kommer snart også i Google Play.


Funktioner i app'en:
  • Når man åbner app'en første gang, kommer man gennem et introflow, hvor man blandt andet skal give tilladelse til, at app'en må benytte ens GPS-position på telefonen. App'en spørger også om ens fødselsdag, så den automatisk ved, om man skal bruge en voksen, børne eller pensionistbillet
  • Man skal som minimum oplyse ens mailadresse, for at foretage køb i app'en
  • Hvis man opretter sig som bruger, får man nem afgang til genkøb af billetter
  • Man kan også gemme de favoritsteder, man normalt rejser til, for eksempel hjem, arbejde eller skole, så man hurtigt kan få billet fra der, hvor man skal rejse fra til der, hvor man skal rejse til
  • Man kan betale med MobilePay eller benytte følgende betalingskort: Dankort, Visa/Visa Electron/VPay, MasterCard/MasterCard Debit/Maestro, JCB
  • App'en har tekst-til-tale funktion, som kan anvendes, hvis man har aktiveret dette på ens telefon

Øvrige handelsbetingelser findes i app'en






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.